Nyheter

 

2013-07-21: Hälsningar från Björkman

image.jpg

Här kommer en hälsning från våran daladomare, Andreas Björkman som tillsammans med Mohammed Al-Hakim som var huvuddomare och Fredrik Johansson som var assisterande domare och Ozan Camlibel som var fjärdedomare dömde premiär matchen för Hammarby på nya Tele2 Arena igår (lördag) inför 30 000 åskådare! 

--

2013-07-14: Hälsningar från Sandra Carlsson 


En vecka efter Erik var i Halmstad genomfördes elitflicklägret för flickor födda 1998 och i samband med detta genomfördes steg 2 utbildningen för damdomare. Jag och 15 andra domare bodde, dömde, tränade och hade föreläsningar tillsammans under sex dagar och till vår hjälp hade vi fem instruktörer som såg efter oss (huvudansvarig bland dessa var Ingrid Jonsson som är med i FIFAs domarkommitté).Vi dömde sammanlagt 7-9 matcher var under veckan och i övrigt hade vi pass med praktisk domarträning, terori och kostföreläsning av Pernilla Larsson som är dietist men även FIFA-domare och kandidat till att döma VM i Kanada 2015. Eftersom EM nu spelas i Sverige passade vi även på att se matchen Italien-Finland som spelades i just Halmstad.

 Sammantaget var det en väldigt rolig och lärorik vecka som kan sammanfattas i mycket fotboll, härligt väder, nya och underbara vänner samt jätteduktiga instruktörer!

Kram på er alla!

//Sandra Carlsson

--

2013-07-11: Nöjd Erik, hemkommen från Halmstad


För ett par dagar sedan kom vår daladomare, Erik Nordqvist hem efter att ha varit i Halmstad där elitpojklägret  för Pojkar födda 1998 genomförts. Detta är ett läger där Sveriges 24 distrikt är reprsenterade och där varje distriktsförbund tar med sina 16 bästa spelare som under sex dagar mellan 30 juni-5 juli både spelar och tränar. Men det är inte bara spelare som är i Halmstad på läger utan även domare som är påväg framåt i sin karriär är med under sex dagar, där man dömer 9-matcher fördelat på tre dagar, måndag, onsdag och fredag och följande dagar består utav ett huvuddomare uppdrag och två assisterande domare uppdrag gånger tre dagar. Resterande dagarna innehåller praktisk domarträning och teori. På plats från Dalarna fanns Erik Nordqvist med som domare och han berättar efter att vi på DFDK varit i kontakt med honom hur det var nere i Halmstad.

- Vi bodde på ett logement med sex personer i varje rum, 12 domare totalt och 4 instruktörer. Lars Kratz (Från Dalarna) huvudinsttruktör. Halmstad är en mycket fin sommarstad och jag är nöjd med min prestation under veckan, skriver Erik i ett meddelande till oss!

Vi önskar Erik och alla daladomare lycka till med kommande matcher framöver!

--

2013-07-08: Upptaktsträffen blir tyvärr inställd!


Upptaktsträffen som var planerad framöver blir tyvärr inställd! Tanken var att det skulle bli en upptakt efter uppehållet där alla daladomare skulle träffas och umgås.  Men istället kommer DFDK att satsa på en större avslutningsträff för alla daladomare i slutet av säsongen! Mer information om detta kommer ut på hemsidan när det närmar sig!

Hälsningar// DFDK

--

2013-07-06: Daladomare dömer final i eftermiddag

jossan04.jpg

(Arkiv bild)

Klockan 15:30 svensk tid dömer Josefin Aronsson finalen i öpppna Nordiska mästerskapsturnering U17 där hon har blivit uttagen som assisterande domare. Matchen spelas på Islands nationalarena och för er som är intresserade så sänds matchen på webben, www.sporttv.is . Vi från DFDK önskar Josefin ett stort lycka till i finalen!

Ett större repotage om Josefins resa kommer publiceras på hemsidan framöver, så håll utkik!

--

2013-06-30: Skinnarcupen 2013

image.jpg

Under helgen mellan den 28-30 juni anordnades Skinnarcupen i Malung för 35:e upplagan och på årets cup var det 69 lag anmälda. Cupen spelas under tre dagar där 7-manna, 9-manna samt 11-manna matcher spelas och i 9-manna samt 11-manna klasserna spelades även slutspel för dom lag som tagit sig vidare från respektive grupper. Men det var inte bara fotbolls lag som var närvarande på cupen utan det fanns även ett härligt gäng med domare som hade blivit uttagna av Dalarnas Fotbollsförbund där alla fick chansen att döma matcher tillsammans i team och enskilt med observationer för att utvecklas vidare. På plats från DFF fanns, Peter Johansson, Almir Alisic, Rolf Hansson och Damir Pacaric som var med och hade hand om domarna på cupen. Det var observarioner men också en genomgång av assisterande och deras rörelse mönster samt flagg-teknik som stog på agendan för att utveckla alla som var med och något som syntes direkt! Alla lyfte sig för varje match som gick! 

bild-12.jpg

 Cupen inleddes på fredagsmorgonen med rörelse- och flaggteknik för assisterande domare. På bilden ser ni några av domarna som var medverkande.

bild-13.jpg

--

2013: Daladomare i TV-rutan

Ikväll kan ni se två av våra daladomare, Glenn Nyberg och Andreas Björkman på TV4Sport där Glenn dömer matchen Degerfors-Hammarby i Superettan och som Assisterande domare är Andreas. Matchen startar 17:00 och ni ser matchen på TV4Sport, missa inte det!

--

2013: Nöjd Patrik Larsson

image.jpg

(Arkiv bild)

Igår spelades första omgången i Svenska Cupen där bland annat division 2 laget Rynninge fick möta Karlstad som till vardags spelar i division 1, herrar. Patrik Larsson från Borlänge  fick tillsammans med två assisterande domare från Örebro äran att döma matchen som slutade 3-1 till Rynninge. Patrik säger efter matchen när vi prata med honom att han känner sig väldigt nöjd med sin insats! 

--


2013: Glenn dömer Gais - Hammarby

picsart-1369329061859.jpg

Ikväll klockan, 19:00 dömer Glenn Nyberg från Borlänge matchen mellan Gais - Hammarby i Superettan och matchen sänds i Tv4Sport!

----------