Nyheter 2010 och tidigare

Pokern

Anmälda till lördagens pokerturnering är i detta nu (tisdag 7/12) är Glenn Nyberg, Robert Nyberg, Almir Alisic, Dennis Alisic, Ilir Sheremeti, Johan Brcic, Damir Pacaric, Björn Lindroth och Adam Olofsson.
Dagen börjar kl 16.00 hemma hos Almir med fotboll från Premier League och efter det river vi av årets pokerturnering, noterbart är att i detta nu är inte titelförsvararen Erik Yngvesson anmäld!

/ Glenn Nyberg

 

Kurser

2011 års kurser finns nu upplagda på Dalarnas fotbollsförbunds hemsida.
Använd länken nedan för att komma direkt dit och anmäla dig till din domarkurs !

www.dalafotboll.nu/domare

SM-Kval Futsal

På söndag är det kval till SM i futsal här i Dalarna. 8 damlag samt 8 herrlag är anmälda till årets kvalspel som avgör i två grupper med efterföljande slutspel där vinnaren går vidare som Dalarnas representant till SM.

Domarna som ska döma i helgen är:
Glenn Nyberg
P-I Nyberg
Patrik Larsson
Peter Johansson
Alimir Alisic
Patrik Magnusson
Johan Brcic
Mikael Lindfors
Rolf Hansson
Magnus Löfstrand

och i sekretariatet kommer N-E Borg, Robert Nyberg, Martina Sjöö samt P-O Ekman sitta.

Kvalité

Underbart att vi var 10 st idag på träning, mycket roligare så. Härlig inställning av samtliga. Dessa herrar kommer ett steg närmare overallen från Björkmans bygg och bad: Andreas Björkman, Björn Lindroth, Damir Pacaric, Almir Alisic, Ronnie Carlsson, Erik Nordqvist, Magnus Löfstrand, Rupa Nyberg, Henrik Matsson samt Glenn Nyberg.

Samma tid, samma plats nästa vecka.

Domarträning

På torsdag är det domarträning igen, 18:30 KV. IP.

Anmälan görs till Glenn Nyberg 073-8212115

Poker = Upptakt

Precis som förra året bjuder DFDK eller rättare sagt Almir Alisic in till årets POKER-DM för daladomarna vilket också blir en liten uppstart inför nästa säsong. Regerande pokermästare är Erik Yngvesson som spelade klasspoker förra året och vann tämligen enkelt.

Lördag den 11.e december är datumet ni ska plita in i er almanacka, starttiden är inte satt i detta nu men bör vara runt 18:00. Förutom en maffig pokerturnering med all dess glamour så finns mat, tilltugg och alkoholfri dryck på plats. Mer info får ni efter ni anmält er!

ANMÄLAN GÖRS TILL ALMIR ALISIC SENAST 4 DEC PÅ TEL. 0761164410.

Anmälda just nu : Glenn Nyberg, Johan Brcic, Mahbod Beigi, Ilir Sheremeti samt Almir Alisic.

Nästa års div 1 team?

Vi var bara tre stycken igår på domarträningen, hoppas på fler till nästa torsdag! En suddig bild är allt vi har att erbjuda från gårdagens pass som innehöll en konditionsövning på 30 min samt efterföljande styrka. Glenn Nyberg, Robert Nyberg och Magnus Löfstrand gick upp i topp i årets träningsliga där förstapris är en overall sponsrad av Björkmans bygg och bad!!

 

Lindroth uppflyttad

bjorn.jpg

Från och med säsongen 2011 finns det en dalakille med i den allsvenska AD-gruppen igen, Björn Lindroth från Borlänge som under året haft en del matcher i högsta serien kommer från och med nästa säsong alltså vara ordinarie i Allsvenskan! Grattis!

De andra två dalabekantingarna i Superettan, Andreas Björkman och Mikael Hallin, blir kvar i SE som AD även säsongen 2011. Ulf Rutqvist som testat i SE under säsongen fick tyvärr inte plats i gruppen till nästa år utan får bita ihop i div 1 ytterligare ett år.

Ola Bäck ska i vår gå Steg 3 AD vilket, om de går bra, berättigar honom att gå i div 1 som AD.

På HD sidan så finns det också en del uppflyttningar att berätta om, Glenn Nyberg, Borlänge har blivit uppflyttad i Div 1 gruppen nästa säsong.
Patrik Larsson som under hösten testade på div 2 kommer under nästa år få fortsätta att döma div 2 tillsammans med 6 st övriga i sin regiongrupp.
Henrik Matsson, Mora, tog steget upp i samma grupp som Patrik dvs region Västa Svealand och kommer under 2011 döma div 3. Stort grattis till alla tre!

Mattias Schollin och Ulf Rotqvist lämnar regiongruppen inför 2011.

Hemma här i Dalarnas högre serier så vet jag att Robert Nyberg har blivit uppflyttad i div. 4.

Ser tämligen bra ut på domarfronten i Dalarna just nu, och bättre ska de bli.

Försäsongsträningen börjar idag och vi kör varje torsdag 18.30 på Kvarnsvedens IP framöver!
Vill ni va med, ring eller SMSa Glenn Nyberg och anmäl er, 073-821 21 15

/ Glenn Nyberg 101118

 

Futsal SM

Dalarnas lag i futsal-SM för fotbollsdomare slutade på en mycket hedrande andraplats efter en finalförlust på straffar mot Höglandets domarklubb från Småland. Finalen slutade 1-1 efter full tid. Patrik "målsprutarn" Larsson vann skytteligan och fick dessutom pris för turneringens prestation efter sina två hattrick under gruppspelet. Mycket bra kämpat av samtliga som var med, vi vinner nästa år istället !

De som stod upp för Dalarnas färger iförda IK Brages ställ var.
Målvakter: David Olofsson, Dennis Alisic
Backar: Glenn Nyberg, Richard Sundell, Almir Alisic, Andreas Birath
Forwards: Patrik Larsson, Martin Fogelberg, Patrik Grelsson, Tarek Laham och Adam Olofsson.

Styrelsemöte & träning

På Torsdag den 18/11 har DFDK styrelsemöte på Kvarnsvedens IP kl 17:30.

Ca. 18:30 dvs säga efter mötet blir det träning. Ni som vill vara med får höra av er till Glenn Nyberg!

Futsal SM

Imorgon lördag åker Dalarnas FDK med ett lag ner för att spela Futsal SM för fotbolssdomare som varje år arrangeras av Örebro fotbolldomarklubb. Vi på hemsidan kommer försöka få upp vinnarbilden här så snart turneringen är slut dvs runt 20:00.

Vi spelar först 4 gruppsspelsmatcher där det lär behövas minst en vinst för att gå vidare in i slutspelet.

Mer info och bilder kommer under morgondagen

/ Glenn Nyberg, fredag 12/11

Distrikslagscuper

Fredag till söndag (12-14/11) spelas det distrikslagskval på Domnarvsvallen med länets mest lovande 16 åringar. Både Dalarnas tjej- och killag spelar under kvällen varsin match, båda två mot Gestrikland. Även Dalarnas domarframtid kommer visa sig på planen då de uttagna domarna ses som de mest lovande just nu! Program finns under.

Fredagens program:

17:00 spelar Dalarnas tjejer-Gestrikland

HD Andreas Hansen, AD Erik Nordqvist & Johan Brcic

19:00 Dalarnas killar-Gestrikland

HD Erik Nordqvist, AD Andreas Hansen & Johan Brcic

Lördagens program:

 

15:00 Gestrikland-Uppland (Tjejer)

HD Erik Nordqvist, AD Ola Bäck & Ronnie Carlsson

17:00 Gestrikland-Uppland (Killar)

HD Ola "Howard" Bäck, AD Erik Nordqvist & Ronnie Carlsson

Söndagens program:

11:00 Dalarna-Uppland (Tjejer)

HD Oscar Modigs, AD Andreas Hansen & Johan Brcic

13:00 Dalarna-Uppland (Killar)

HD Andreas Hansen, AD Oscar Modigs & Johan Brcic

LYCKA TILL !

 

Domarträning

Nu startar försäsongen! Eller ja, vi smyger iaf igång och tränar tillsammans igen.

Idag (torsdag) kör vi kl 18.30 uppe på Kvarnsvedens IP.

Hör av dig till Almir Alisic om du blir med på tele, 076-1164410

Nu smäller de

Nu är det bara två dagar kvar tills vi åker till Åland. Hoppas alla ser fram emot detta lika mycket som vi i styrelsen gör.

För de som vill köra ett träningspass innan så man kan förena nytta med nöje, så kommer vi köra kl 09:00 vid Sportfältet!

Ring Glenn isåfall, 0738212115.

/ DFDK styrelse  

Uppdatering slutträffen

Uppdaterad info om slutträffen finns under fliken "Slutträffen"

 

Futsal-SM för domare

Lördagen den 13 november avgörs futsal SM för fotbollsdomare i Örebro. Vi från Dalarna brukar alltid ställa upp med ett lag och nu undrar vi om det finns några domarsjälar som tycker att de själva har lite fotboll i sig också, som kan tänka sig vara med iår. Vi har tagit hem turneringen en gång så länge jag kan minnas, det var 2008. Förra årets turnering blev ett litet bakslag för oss då vi fick lämna turneringen i kvartsfinalen om jag inte missminner mig.

På onsdag kommer vi dessutom köra en träning inomhus (om vi får ihop lag), där vi kommer möta ett gäng med div 5-6-7 spelare.

Anmälan görs till Glenn Nyberg eller Patrik Larsson. Stå upp för Daladomarna !! 

Två veckor kvar

Ja nu är de snart bara två veckor kvar tills vi åker på slutträffen! Program och hyttindelning kommer finns under fliken slutträffen och även gå ut på mail till berörda domare!

Har ni frågor hör av er till Glenn Nyberg!

Ingen ungdomsavslutning

Vi i Dfdk har beslutat att det INTE blir någon avslutning för ungdomsdomarna under IKB-Falkenberg på lördag pga för dåligt intresse.

Debuten avklarad

Som vi skrev här i förra veckan så skulle ju Josefin ha sin första landskamp. Denna match spelades i helgen som var mellan Sverige och Norge flickor 15. Här nedan ser ni en bild på teamet.
AD 2 Louise Wisting, Gävle, HD Elin Möller Frohm, Gävle, AD 1 Josefin Aronsson, Hedemora samt fjärdedomare Henrik Angedahl, Enköping

Kvalomgång 2

Glenn Nyberg, Ola Bäck och Erik Nordqvist har fått en kvalmatch till helgen, Falu FK mot Västerås IK i kvalet som tar något av lagen upp i division 2 nästa år. Detta är match ett av två, den andra spelas på onsdag (tror jag) i Västerås.

Good Luck!

Slutträff

Nu är slutträffen bokad och klar. 37 st vart vi efter ett par mkt sena avhopp!

Information om den kommer i under den närmasta månaden finnas under menyn "slutträffen".

Slutträff

Slutträffen för ungdomar på måndag IKB-Landskrona är uppskjuten till matchen IKB-Falkenberg hoppas på lite bättre respons till dess. Ni som är domaransvariga på respektive ort får gärna puscha på era ungdomar att komma. 7 st anmälda fick vi ihop, minst 10 st bör vi vara. (5 av dessa var från Säter)

Nytt datum: IKB-Falkenberg 23 oktober 16:00
Program: Matbit-domarträff-matchbiljett

Anmälan sker till Glenn Nyberg, 073-821 21 15 eller på mail, nybbe_glenn@hotmail.com

Sundell på radion

Leif Sundell var idag med i P4 programmet centralen om sin domarkarriär. Klicka på länken nedan för att komma till klippet.

http://sverigesradio.se/sida/spelaren.aspx

 

Slutträffar

Alla ungdomsdomare som vill vara med på DFDK:s miniavslutning under matchen IK Brage-Landskrona på måndag hör snarast av sig till Glenn Nyberg nybbe_glenn@hotmail.com eller 073-821 21 15. I skrivande stund har 5 st gjort det vi bör vara minst 10.

Till de som anmält sig till riktiga slutträffen som bär av till Åland 6-7 nov kommer vidare information under veckan. 41 stycken anmälda och målet var satt till 40 st. KUL ATT SÅ MÅNGA VILL FÖLJA MED, VI KOMMER HA EN SUPERHELG! Är de någon som inte anmält sig så gäller de att höra av sig inom de närmsta dagarna för den slutgiltiga bokningen görs i början av nästa vecka!

/ Ordföranden

Kvalmatcher

Patrik Larsson, Ola Bäck och Erik Nordqivst har fått äran att döma en kvalmatch till div 2 på lördag, Örebro/Syrianska-Spårvägen. Detta är den avgörande matchen om vilket lag som går vidare till nästa steg i kvalet, match nr ett spelas under ondagskvällen.

henke.jpg

Henrik Matsson, Mikael Alfredsson och Morgan Kullberg har även de en kvalmatch till helgen. Vansbro som ska försöka kvala sig upp i div 3 ställs mot Ljusne under lördagen.
Henrik har även fått en till kvalmatch till div 3 den 10 september nere i Sunne. Sunne tar då emot Kumla. Även där har han med sin parhäst Mikael Alfredsson samt Magnus Lindh.

Lycka till grabbar!

Landlagsuppdrag för Josefin

Josefin Aronsson, Hedemora, ska söndag den 10 oktober vara assisterande domare landskampen mellan Sverige och Norge för flickor 15 år. Huvuddomare i matchen är Elin Möller från Gävle.

jossan.jpg

Cirkeln är sluten

Under lördagen så knöts cirkeln, och inte vilken cirkel som helst utan domarfamlijen Nybergs cirkel. För tre år sedan gick Glenn och Robert på linjen åt farsan Per-Inge och under 2008-2009 gick P-I och Robert på linjen till Glenn.

I lördags så var det storebror och faderns tur att gå på linjen åt Robert. Under den något regninga lördagen dömde Familjen IF Tunabro-Vansbro i div 4. Matchen slutade 2-4 och innehöll det mesta. En straff som PI tar från mittlinjen som ger flashbacks till Örjans vall, en målschans utvisning och fin fotboll för att vara så ruskigt väder. Robert imponerade och lagen samt Peter Johansson (instruktör) var mkt nöjd. Frågan vi får ställa oss till nästa år är om PI har motivation kvar när cirkeln är sluten....?

Läs artikel från morgonsblaskorna genom att klicka på länken nedan:

http://www.dt.se/nyheter/sater/article757207.ece

Ilir debuterar

ilir.jpgPå lördag får vi se ännu en debutant i fyran, Ilir Sheremeti ska döma matchen Smedjebacken-Säter i sista omgången i division 4. Lycka till!

 

Avslutning

Hej allesammans! Nu hoppas jag ni som ska med på slutträffen till Åland har anmält er, ni har fortfarande en dag kvar! Vi är ca 40 stycken nu! Men än finns chansen att hänga med på denna resa! 

För er som är under 18 har vi tänkt en avslutning i samband med Brages match mot Landskrona den 4/10.
Hur många är intresserade av att delta på en sådan?
Vi bör vara minst 10 personer, vi riktar oss främst till de som är under 18, men vill någon annan vara med går det bra. 

Programmet som vi ska försöka få till är ungefär som vi hade i våras i samband med Brages match.
Först äta tillsammans, träffa domarteamet för att sedan se matchen tillsammans! Hör av er om ni är intresserade! 

/ Glenn Nyberg

Howard debuterar i femman

back.jpgPå söndag gör allas våran egen Ola "Howard" Bäck debut som HD i division 5, Ola gick steg 2 för ett par år sedan och har nu blivit mogen att testa vingarna i dessa sammanhang. I team med Patrik "Rosetti" Larsson och Erik "Seebach" Nordqvist ska han döma matchen mellan Krylbo och Bullermyren U. jag hoppas alla Avesta-domare vallfärdar till arenan för att stötta Ola.

Lycka till!

Regelprovsgeneratorn

Nu har Svff gjort det lättare för oss domare att hålla oss igång med regeltänket under säsongen, med regelprovsgeneratorn som ligger på svenskfotboll.se/domare kan man göra regelprov precis som på kurserna. Perfekt för er som behöver träna inför kursens prov men även att hålla skallen igång.

Länk http://svenskfotboll.se/domare/spelregler/regelprovsgeneratorn/

Nästsista helgen

Nu är säsongen snart över, nästsista omgången i både div. 3, 4 och div 5 spelar sin sista match i helgen!

Larsson med team Nordqvist-Bäck åker ner till Karlskoga för Patrik andra div 2 match, Karlskoga-Holmalund.

Glenn åker till Strömsberg tillsammans med lillebror Robert samt debuterande AD2 i division två sammanhang Erik Yngevsson, Strömsberg-IFK Sundsvall.

Henrik Matsson dömer Ludvikas vinna eller försvinna match mot Sifhälla tillsammans med Oscar Modigs och Magnus Lindh.

Division 4 kan avgöras i helgens nästsista omgång då Avesta ställs mot Dalkurd under lördagen, domare Magnus Löfstrand - Johan Brcic - Per Ove Ekman.
Vansbro som också är med i kampen om seriesegern ställs mot Islingby, domare Mikael Eklund - Rolf Hansson - Patrik Grelsson.

domartraning-1.jpg

I division 5 så ställs seriens nuvarnande etta och tvåa mot varandra, Ulfshyttan-Husby, Husby är "näst in till klara" för avancemang till nästa års fyra då en stooor förlust krväs för att Ulfshyttan ska gå om, domare PI "3.14" Nyberg - Ulf  Titz - Martina Sjöö.

Även Juniorallsvenskan norra kan avgöras i helgen då Brage möter Dalkurd, domare i denna match är Jörgen Edwardsson - Mats Aronsson - Ronnie Carlsson.

Förra helgen gjorde även Ulf Rutqvist och Mattias Schollin sina sista div 3 matcher. tack för dessa år! 

Många spännande matcher, lycka till allesammans!

"Björsa" på linjen igen

I
Imorgon onsdag gör Björsa (Björn Lindroth) ännu en allsvenska. Åtvidaberg-Djurgården på programmet tillsammans med HD Daniel Stålhammar och AD1 Peter Magnusson. Lycka till!

Daladomare i farten

Idag lördag så ligger undertecknad däckad med en kraftig förkylning men det finns andra starka och fina pojkar och flickor som är i farten idag. Andreas Björkman och Björn Lindroth är idag iväg på AD uppdrag i den TV4 direktsända matchen Syrianska-Norrköping med matchstart kl 16.00. Vi önskar pojkarna varmt lycka till med orden "håll i, va på tå och in i flaggan" :) 

Även Johan Brcic gör debut idag i div 3 som AD i matchen Bosna-Ölme, denna match dömer han ihop med Patrik "Rossetti" Larsson och Ola "Howard" Bäck. Lycka till där alla 3 och ta hand om Brcic! Ni andra domare som även är i farten idag vill jag tacka för att ni ställer upp och dubblerar (de som detta gäller) då domare saknas i dessa hösttider! Nu håller vi i sista månaden av säsongen och sedan firar vi på båten i november! /Damir Pacaric

Positiva tongångar

Resan ner till Stockholm i fredags blev väldigt lyckad. Bra ordnat och fina platser och en svensk seger dessutom. Tack alla som var med och hoppas vi kan göra om det fler gånger !

 jossan.jpg

Grattis också Patrik och Robert till era lyckade debuter i respektive serie. Patrik debuterade i div 2 i fredags, Västerås IK-Köping, matchen slutade 5-0. Patrik fick mycket bra respons från både lagen och från matchinstruktören Thomas B Carlsson!
Josefin Aronsson gjorde även hon debut i helgen, nu i herrfemman i matchen ! Grattis och håll i!

Debut

Robert Nyberg gör imorgon (3/9) debut i div 4 Herrar. Han ska blåsa fighten mellan Falu FK U och Tunabro imorgon kväll/eftermiddag då matchen börjar kl 17:00. På linjen har han sin fader P-I Nyberg samt Ilir Sheremeti! Lycka till!

 

Sverige-Ungern

Imorgon, fredag den 3/9 åker ett 50 tal personer ner och kollar på Sverige-Ungern i DFDKs och BFDKs regi. Bussen går kl 14:30 från Domnarvsvallen. Ni som ska med och har frågor angående resan kan ringa till Glenn Nyberg, 0738212115.

Dag 1, Resa till Götarnas Borg

  På Borlänge resecentrum och avnjuter en god macka. En pastasallad inhandlades även på Trafikcaféer. Viktigt att carb-ladda dagen innan, det är då man lägger grunden. Frukt och mycket vatten blev det också.

 

 

       

Skönt att ha datorn med sig på den 6 timmar långa tågresan. Kom ihåg att ha med hörlurar för allas trevnad!

 

 

 

 Tågbyte i Örebro.

 

 

 

 

 

  

  En bra bok är att föredra!

 

 

 

  

Martin Strömbergsson fixade biljetter till GAIS - DIF på Gamla Ullevi. Vi mötte senare upp domartrion i hotellobbyn och gick igenom den matchen, men även Glenns match imorgon. Han fick några bra tips och saker han skulle tänka på av dom rutinerade rävarna.

 

 

 

  I hotellobbyn träffade vi även på DIF's Kebba Ceesay och resten av laget. Fortsättning av Göteborgsresan kommer.

 

 

 

/Nono 2010-08-28

Glenn & Nono packar väskan

Idag så beger sig Glenn neråt landet i sällskap av sin trogne följeslagare, webmastern Nono. Anledningen till Glenns resa är att han nu på lördag ska döma sin andra div. 1 provmatch. Matchen som Glenn ska ta kommando över är mellan Qviding - Värnamo, båda topplagen i div. 1 södra.

Toppstriden div. 1 Södra

Nonos anledning till att följa med resan är att försöka dokumentera med både bild och text hur resan gick och kommer så småningom att kunna återfinnas här på hemsidan.

Enligt säkra källor så har Glenn skrivit på ett välkänt community att han inte är nervös utan tycker att, jag citerar "helt sjukt att jag ska ha den, men är superladdad å de ska bli skitkul". Detta bådar gott och domardalarna lyckönskar gunstige Glenn med matchen. 

/Nono 2010-08-27

Slutträffen

Nu har anmälningarna till slutträffen börjat rulla in, i detta nu är vi 24 stycken anmälda! Och fler ska vi bli!

Anmäl dig till Glenn Nyberg om du inte redan gjort det ! Tidigare intresseanmälningar gills inte som anmälning utan vi vill ha en riktig anmälan omgående!

Trevlig fotbollshelg önskar Glenn!

Sverige-Ungern 3/9

Biljetterna går åt som smör i solsken, nu finns det bara ett par stycken kvar! Vill ni åka med så ring Damir Pacaric omgående!

Damir Pacaric: 0704072851

Daladomare aka. Sverigetrotters

Händelserika dagar för våra kära daladomare är på ingång.

Mikael Hallin, dalabördig, gör sin andra match som assisterande domare i allsvenskan på lördag. Matchen är mellan Gefle IF FF - Mjällby AIF och sänds på TV4 kl. 16:00.

På söndag är det Andreas Björkmans tur att briljera som assisterande i superettan på matchen mellan Väsby United - Assyriska FF. Huvuddomare för dagen är debuterande Nermin Cisic och vi får hoppas att Andreas rutin på linjen kan hjälpa Nermin i sitt arbete mitt på planen. Väsby som ligger sist är nog sugna på att ta poäng på mittenlaget Assyriska så det kommer nog bli en händelserik match, men ingenting som Mighty Midget inte kan hantera.

Och slutligen så har vi på måndag matchen mellan Örebro SK och allmänna idrottsklubben A.I.K som Björn Lindroth får göra en insats i på linjen.

Vi på Daladomare.n.nu önskar våra dalasöner lycka till!

 

/Nono 2010-08-20

Biljetter Sverige-Ungern

DFDK har ca tiotalet biljetter kvar till Sveriges EM kval premiär på Råsunda, Stockholm, fredag den 3/9.

Just nu är vi ca 30 domare/fd domare/Dalecarlia cup personal som ska åka ned och det skulle vara kul om just DU ville följa med och se lite högkvalitativ fotboll inför ett förhoppningsvis fullsatt Råsunda. Vill ni åka med och kolla eller bara ha info så får ni höra av er till undertecknad eller Damir Pacaric som är reseansvarig då BFDK har fixat resan ned med buss och mat.

Damir Pacaric: 0704072851
Glenn Nyberg: 0738212115

/ Glenn Nyberg

Debut div 1

Onsdagen den 18 augusti blir nog ett datum att minnas för Glenn Nyberg från Borlänge när han summerar årets säsong, för i onsdags debuterade Glenn i Division 1, matchen var Vasalund-Valsta Syrianska och den slutade 1-2. Debuten är nu avklarad och gick bra, Glenn hann med att utdela två varningar och blåsa en straff under matchen som var välspelad och jämn in i det sista. Nu är nästa Div 1 match nästa lördag (28/8) i toppenmötet mellan Qviding och Värnamo i den södra av våra två Div 1 serier i landet. Hoppas Glenn fortsätter på den inslagna vägen även då!

/ Nicklas Norling

Styrelsemöte samt träning

Nästa torsdag, alltså den 19 augusti har DFDK styrelse möte på Kvarnsvedens IP kl 17:45. Endast styrelsen närvarar, återbud lämnas till mig! Är det någon medlem som vill att vi tar upp någon fråga och diskuterar får ni också jättegärna höra av er !

Domarträningen kommer också ske torsdag den 19/8 efter styrelsemötet omkring 18:30. Meddela mig om ni kommer !

/ Glenn Nyberg, Ordförande

Domarträning

Eftersom vi haft ett lååångt uppehåll vad gällande domarträningarna så är det dags att köra igång igen, vi kör nästa onsdag eller torsdag, vad passar bäst för er?! Mellsta eller Kvarnsvedens IP?

Skriv i GB:n

/ Glenn

Debuter

Henrik Matsson, Mora, gjorde i helgen debut i div 3. Han dömde matchen Adolfsberg-Sifhälla i lördags i Div 3 Västra Svealand, matchen slutade 0-1 och Henrik stod för en mycket bra debut. Han fick jobba en hel del och hade även en grov utv som var helt korrekt. Grattis till en bra debut och kör hårt i höst!

Även Erik Nordqvist, Borlänge, gjorde också debut i en högre serie i helgen. Erik gick AD tillsammans med Glenn Nyberg och Ola Bäck i Värmlandsderbyt i div 2 mellan Karlstad BK och KB Karlskoga. Erik skötte sig också ypperligt och vi önskar även honom lycka till i höst.

De domare som var iväg på Steg 2 i Örebro i veckan gick de bra för. Oscar Spång, Mattias Änstgård, Magnus Lindh och Christoffer Johansson kan alla få provmatcher i Div 5 i höst. Oscar har till och med redan hunnit debutera med matchen Korsnäs U-Grycksbo. De AD som var nere var också duktiga och är berättigade att gå i div 3 i höst, Erik Yngvesson, Oscar Modigs, Erik Nordqvist och Markus Näslund.

Björkman och Lindroth i allsvenskan

Både Björn och Andreas har varsin allsvenska idag, Björn har dagens tv match Elfsborg-Örebro, den går på Canal Plus kl 17:00. Andreas har matchen GAIS-Åtvidaberg som börjar en timme senare, 18:00. Lycka till grabbar!

Sommarlov

Som ni säkert märkt så har nyhetsflödet varit dåligt på slutet och det beror delvis på att dalafotbollen har tagit uppehåll till slutet av juli samt att undertecknad även haft en hel del att göra på slutet. Vi återkommer med mer nyheter när allt drar igång igen i slutet av juli men kommer även att göra en del reportage på DALECARLIA CUP som börjar med invigning nu på måndag och håller på hela nästa vecka (vecka 28).

En del punkter kan vi dock redan publicera nu:

¤ Under DC kommer 10 st unga daladomare gå en AD-skola på DFDK:s initiativ för att de ska kunna matchas i div 5 i höst förhoppningvis. Instruktörer är Peter Johansson, Mikael Lindfors, Andreas Björkman och Björn Lindroth.

¤ Steg 2, som ger behörighet att döma div4&5 som HD och om man går AD-kursen så ger den behörighet att gå AD i div 3, arrangeras i Örebro vecka 30, där är 4 HD och 3 AD från Dalarna uttagna. HD är Magnus Lindh, Christoffer Johansson, Oscar Spång och Mikael Änstgård. AD är Erik YngvessonMarkus Näslund och Erik Nordqvist.

¤ Sverigecupen som arrangeras i Karlstad och är ett "mellansteg" mellan steg 1 och 2 för lovande unga domare ska följande trio åka på. Jesper Myrlund, Linus Munters och det tredje namnet återkommer vi med / (cenile?) Peter Johansson.

¤ Björkman och Lindroth har match i Norrköping i helgen tillsammans med FIFA-domaren Daniel Stålhammar.

Vi i DFDK önskar alla domare med familjer en trevlig sommar och semester och ser fram emot omstarten igen i slutet av juli!

Hoppas vi syns på sportfältet nästa vecka!!

/ Glenn Nyberg, Ordförande DFDK

VM-TIPSET

Vi i DFDKs tävlingjury vill gratulera de fyra tipsen som gick segrande ur denna jämna omgång av VM- Tipset. Vinnare blev Adam Olofsson från Säter som kom på samma poäng som Bojje Eriksson från Gustafs. Det som fällde avgörandet var att Adam hade satt fler singel tecken och pga det kom överst på pallen. Tredje platsen blev delad mellan Damir Pacaric och Ronnie Carlsson som hade totalt 30 rätt var och de gick inte att sära på.

Tack allihopa som var med och ha en trevlig sommar önskar
Glenn Nyberg och Damir Pacaric

Allsvenska matcher på schemat igen

Dags för allsvenska matcher igen för våra AD pojkar i eliten, Andreas Björkman och Björn Lindroth. Andreas har fått GAIS-Åtvidaberg och Björne Elfsborg-Örebro när Allsvenskan startar upp igen efter VM-uppehållet. Matchen Elfsborg-Örebro går på Canal+. Eftersom inte Superettan haft något uppehåll har grabbarna haft lite semester iår då de haft matcher i princip varje omgång däribland toppmatchen mellan Syrianska och Assyriska inför en välfylld Södertälje Arena.

Även Ulf Rutqvist som har tagit steget upp i SE iår har haft tre matcher och ska iväg på sin fjärde på tisdag tillsammans med Björn, Degerfors-Öster.

Vi har ytterligare en rolig nyhet, Mikael Hallin, fd Falun-bo numera boende i Stockholm (med planer att flytta hem igen?) har fått sin första allsvenska på linjen. Micke har gått från klarhet till klarhet under våren och har nu fått matcher Åtvidaberg-GAIS. Vi gratulerar och önskar lycka till!

/ Glenn Nyberg, Webmaster

Peace and Love

Snart är det dags för årets Peace and Love i Borlänge. Är det någon som vill vara med och jobba på festivalen och få en biljett för besväret? Vi jobbar inte under själva festivalen utan vi plockar ner tälten på söndagen efter festivalen, eventuellt också lite på måndag beroende på hur långt vi kommer.

Vill ni vara med och hjälpa till hör av er till mig så snart som möjligt!

/ LMTC Glenn Nyberg

VM-Tips

Efter 2 härliga och spännande veckor är VM's gruppspel avslutad och likaså vårt domartips. Vinnaren blev, efter en enorm spurt med 4 rätt den sista dagen och fler inprickade "säkra" matcher: ADAM OLOFSSON med 31 rätt! ETT STORT GRATTIS TILL ADAM. Bojje Eriksson var med länge och han slutade på 31 rätt också men med "endast" 14 säkra matcher inprickade. 3:e platsen delades broderligt mellan Ronnie Carlsson och Damir Pacaric. Ni kan se hela slutställningen i fliken VM-tipset. Tack till alla som var med och vi siktar förhoppningsvis på något liknande när tillfälle erbjuds. Vill herrarna Olofsson, Eriksson och Carlsson medderla mig era kontonummer så att jag kan föra över vinsten till er, inga stora pengar då det var 41st inlämnade system men andå, PRESTIGE OCH RESPEKT!

/ Damir 

VM-Tips

Aktuell ställning i VM-Tipset finns under fliken "VM-Tipset" i menyraden.

/ Damir

Falu FK-Brynäs

Patrik Larsson , Patrik Magnusson och Robin Vikström dömde fighten mellan Fk och Brynäs i Div 3 Södra Norrland. Så mycket till fight blev det dock aldrig enligt våran utsände reporter, Ilir Sheremeti, matchen slutade hela 6-0 till FK. Första halvlek var dock jämn där Falun tog ledningen efter en mkt fin fördel av huvuddomare Patrik. Två varningar utdelades under matchen som under andra halvlek påvisade att det var klassskillnad mellan lagen trots att båda tillhör toppen i serien.

/ Ilir Sheremeti 

Träning

Träningen denna vecka blir på torsdag, INTE ONSDAG, som jag skrev här under. Detta pga det går kvartfinaler i cupen där det slukas ett gäng av de som är träningflitigast och ska vi vara nå folk så är det bättre vi kör på torsdag. Tiden är dock densamma 18.30 och platsen är Mellsta!

DOMARTRÄNING

Igår var vi 5 stycken på domarträningen i Mellsta (vilket är en dålig siffra...?) Vi som var där var iallfall underttecknad, Robert "Språngnickaren" Nyberg, Patrik "Håret" Larsson, Andreas "Dvärgen" Björkman och allas våran egen Mikael "Ödlund" Hallin.

NÄSTA DOMARTRÄNING ÄR PÅ ONSDAG 18.30 I MELLSTA (OBSERVERA TIDEN) HOPPAS PÅ UPPSLUTNING FRÅN BÅDE SÖDRA DALARNA OCH FALUN.....

/ Glenn Nyberg

Domarträff i Leksand!

Tisdag den 29/6 mitt under brinnande fotbolls-VM ska vi i DFDK anordna en domarträff uppe i Leksand! Där har vi hyrt Leksand klubbrum och plan och tänkte starta eftermiddagen med att spela lite fotboll tillsammans, får vi se om det är någon som besitter oanade talanger på planen och har valt fel väg i livet ! Efter de har vi som sagt tillgång till klubbrummet och där tänkte vi kolla på en åttondelsfinal i fotbolls-VM tillsammans och låta grillen stå på ute så vi får en bit mat i oss också!
Mer info om denna aktivitet kommer att komma ut på mail inom kort och jag hoppas så många som möjligt vill/kan vara med!

/ Glenn Nyberg DFDK

SLUTTRÄFFEN

Eftersom det inte vart någon slutträff förra året för oss domare så har vi dragit till desto mer till iår.

DFDK har beslutat att årets slutträff ska gå på en kryssning med Viking Line, det vi vill veta är hur många som är intresserade att följa med, max priset är 700 kr per person om du är medlem i DFDK.
Passa på att avsluta säsongen tillsammans med alla dina kollegor! Om du är intresserad, skriv i gb:n eller skicka mail till nybbe_glenn@hotmail.com!

Bild från 2007 års avslutning!

/ Glenn Nyberg DFDK

DOMARTRÄNING

Domarträning imorgon onsdag kl 18:00 i Mellsta även denna vecka ! Omklädningsrum finns att tillgå... Välkomna!

DET ÄR ALDRIG FÖR SENT..

Det är aldrig för sent att göra debut, fråga bara våran egen Mikael Lindfors 50 år ung från Avesta som i fredags gjorde debut som fjärdedomare i Superettan! Det är nog nytt åldersrekord på fjärdedomare i svensk elitfotbolls historia...?
Micke har ju dock varit med i svängarna förut då han gick på linjen i både Superettan och Allsvenskan för ett antal år sedan.

 Matchen som Micke fick göra denna något sena debut i var IK Brages hemmamatch mot Degerfors. Huduvdomare i matchen var Lars Olsson från Umeå och Björn Lindroth gick som AD1. Micke meddelar att allt gick bra men att mest var nervös över att få tavlan att fungera.

 - På första bytet så fick jag inte igång tavlan, säger Micke med ett skratt, men han fick dock igång på den igen när han skulle genomföra ett dubbelbyte (tavlan är glapp vilket både Glenn Nyberg och Patrik Larsson också fått erfara) och kunde sedan göra alltsom en fjärdedomare ska göra med lite småtugg med tränarna och så vidare. Matchen slutade till slut 1-1 efter en sen kvittering från Degerfors sida.

/ Glenn Nyberg

BFDK-MÖTE

Borlänge Fotbolldomarklubb inbjuder till medlemsmöte där samtliga medlemmar i Borlänges fotbollsdomarklubb är inbjudna (Observera att ni som inte tillhör Borlänges ska inte komma) !

Mötet är i Kvarnsvedens IP kl. 19:00 tisdag den 1/6!

/ Glenn Nyberg och Damir Pacaric

Domarträning

Idag (onsdag) har vi haft domarträning igen, 6 stycken dök upp. Detta får ses som godkänt då det är mycket veckomatcher just nu och folk inte har all tid i världen. Vi som var där var undertecknad, Robert Nyberg, Andreas Björkman, Björn Lindroth, Patrik Larsson och Torbjörn Aspman. Vi körde 7.5 kilometers slingan i Mellsta, för er som inte varit där så är det backar upp och ner i 7 km och sträckan avslutas med en mördarbacke. Efter 5 km stannade vi och körde styrka för att springa sista biten och slänga oss i bastun.

NÄSTA TRÄNING ÄR ONSDAG NÄSTA VECKA DEN 2/6 KL 18:00 I MELLSTA!
ANMÄLAN SKER I GÄSTBOKEN ELLER PÅ SMS SOM SIST!

/ Glenn Nyberg 26/5-10

Domarträning 26/5

Domarträning nästa onsdag den 26/5!
Plats? Mellsta
Tid? 18:00 onsdag
Plan? Springa 7.5 km slingan tillsammans och basta efter !
Anmälan? Sker i gästboken eller på mail eller sms till mig! nybbe_glenn@hotmail.com
Frågor? Ring mig! 073-8212115

/ Glenn Nyberg 21/5 

DFDK Möte

Nästa torsdag (27/5) har vi i styrelsen möte för tredje gången iår. Vill ni att vi ska ta upp något särskilt som rör fotbollsdömning, aktiviteter eller har ni bara någon bra idé som vi ska ta upp, hör då av er till mig, vi hörsammar och diskuterar gärna förslag från er medlemmar.

/ Glenn Nyberg, DFDK 19/5

VM-TIPSET

Nu har de första VM-Tipsen börjat ramla in hos vår bookie Damir Pacaric och jag hoppas att många till kommer. TA CHANSEN OCH VAR MED OCH VISA DINA TIPSKUNSKAPER! Har du inte fått tipset och vill ha det hör av dig till nybbe_glenn@hotmail.com

Info ang. avvisning av ledare

På förekommen anledning och efter att några domare frågat om vad som gäller för avvisning av ledare vill vi klargöra detta med nedanstående rader.

En ledare kan avvisas från det att domaren beträder spelplanen för matchstart och till han lämnar planen efter matchen. De vill säga gäller samma bestraffning för ledarna som för spelarna, med skillnad att man inte visar några kort till en ledare utan enbart påtalar att han/hon blivit avvisad för lindrig eller grov förseelse. Om en ledare blir lindrigt avvisad står denne över nästkommande match. Bedöms förseelsen som grov gäller samma avvisning plus att domaren ska skicka in en ANMÄLAN till DFF.

/ Peter Johansson

En dag i fotbollens tecken

Eftersom jag är sjukskriven tänkte jag ta tillfället i akt att åka ut och göra en liten rundresa under dagen och kolla lite matcher.
Började min resa tillsammans med Patrik Larsson och Daniel Sjöquist för att åka och kolla på Gustafs damer-Piteå kl 14.00 på Morbyvallen.

Domare på denna match var PI Nyberg, Josefin Aronsson och Ilir Sheremeti. 0-0 i paus då vi lämnade arenan, matchen slutade 0-3 till Piteå. Två varningar utdelades i första halvlek, båda för fasthållning.

Vi åkte vidare till Domnarvsvallen där Larsson skulle döma juniorallsvenska kl 16.00 tillsammans med Ronnie Carlsson och Peo Ekman.

När jag kom dit pågick redan en match och självklart passade jag på att ta lite bilder även från denna match. IK Brage-IFK Västerås Pojkallsvenskan. Domare på denna match var Patrik Magnusson, Linn Strömberg och Mats-Åke Ekström. Där hade Patrik åkt på en knock i första halvlek då han träffats av en boll i ansiktet. Glasögonen trasiga och en groggy Magnusson kunde dock slutföra matchen på ett bra sätt där de dock vart lite smågrinigt på slutet med en masskonfromtation med ett efterföljande domarråd precis före fulltid.

På läktaren hittade jag även ytterligare en domare, Johan Brcic, laddandes för en pojkmatch med en godispåse i handen. Vi såg på första halvlek på Dalkurd matchen tillsammans, där paussiffrorna var 2-2 efter ett sent mål i första halvlek av Dalkurd fram till en kvittering. Nu ängnar jag resten av kvällen till att följa titelracet i Spanien. Har ni musen över bilderna får ni se lite alternativa bilder från dagen. Peace out!

/ Glenn Nyberg 16/5-10

Brage-Jönköping

Andreas Björkman AD2 på IKB-Jönköping denna soliga lördag.

Brage som tog en förkrossande vinst med 4-1.

 VM-Tipset

Nu är DFDK:s VM-Tips ute för försäljning! Här på hemsidan kommer vi publicera aktuell ställning. Vill ni ha tipskupongen hör av er till mig, nybbe_glenn@hotmail.com. 50 kr per rad, halva potten går till DFDK (kommer g till aktiviteter och avslutningsresan) och resten till prispengar!

/ Glenn Nyberg 15/5-10

Rapport från soliga Dalavallen

Under lörddagsförmiddagen drabbade Korsnäs och Dala-Järna samman i Dam-Trean. Domare på denna match var den stolta trion med Peter Johansson som HD, och med Peo Ekman och Nils Korpås på varsin linje. Matchen slutade 10-0 till Korsnäs och domarteamet hade en lugn resa. Det enda som hände var att Peter blåste en straff för hands som ledde till 1-0 til Korsnäs därefter mosade Kornäs enkelt Dala-Järna med sina snabba forwards som enkelt gjorde målen. Nils gjorde sin första AD match i div 3 och gjorde det på ett bra sätt rapporterar Daladomare.n.nu:s utsände Glenn Nyberg.

 

Inställda matcher

Av förekommen anledning vill jag på,inna er om att inställda matcher under denna helg omedelbart skall rapporteras till resp. coach och försök även att avkräva lagen ett nytt speldatum så att detta kan läggas in i fogis.
Detta är nödvändigt för att vi skall kinna hålla FOGIS aktuellt med spelade matcher.
Resp.coach eller matchförmedlare ringer sedan Lars Sjögren och medelar om aktuell match.
Får ni inte tag på er matchförmedlare kan ni ringa till undertecknad.
 
/ Peter Johansson

Gefle-Helsingborg

Domarteamet Gefle-Helsingborg:      Strax innan matchstart
Glenn Nyberg, Fjärdedomare
Andreas Björkman, AD2
Jonas Eriksson, HD (FIFA-Domare)
Daniel Wärnmark, AD1 (FIFA-AD)

Två daladomare var med i måndags när Helsingborg vände 1-0 underläge till seger 3-1 borta mot Gefle med en man mindre ! Glenn var fjärdedomare för första gången i Allsvenskan och Andreas gjorde sin andra match för säsongen!

/ Nuno 12/5-10

Tre tappra på Aspeboda - Husby

  Johan Broman, 3.14 (PI, Per-Inge) Nyberg &
  Josefin Aronsson dömde denna match
  tillsammans söndagen den 9:e Maj.
  Matchen som slutade 1-1 var väldigt lugn för
  domarteamet som gjorde en bra insats
  matchen igenom rapporterar J. Broman.

  //Nuninho 12/5 2010

Anmäl er till DC, snart stänger anmälningstiden!

Nu är det sista chansen att anmäla sig till Dalecarlia cup i sommar som är den 30.2 i ordningen, rekordmånga domare är anmälda vilket gör att vi snart måste stänga anmälningssidan. Så ni daladomare som vill ha en underbart trevlig och lärorik vecka, ta chansen och anmäl er ! Länk finns till vänster!

/ Glenn Nyberg, DC-general 11/5-10

Lugnare resa för Björkman i match två i Allsvenskan

Men vi kan väl börja med att säga att Björn Lindroth gjorde en klockren insats på toppmötet mellan Elfsborg och Malmö förra onsdagen ! Härligt Björn!

Björkman hade det lugnare idag i Gävle än senast i Mjällby. Lugn match där han bara hade ett par offsider att ta hand om, så det var bara att gldia med ! Såna matcher är sköna att ha ibland också ! Bra Andreas. Bilder från Gävle kommer troligtvis imorgon när Damir "Papi" Pacaric skickat dom till mig!

Ni som är ute på fältet i de lägre serierna får gärna skicka bilder och referat om matcherna till mig så vi får med hela spektrat från sjumanna till eliten, ingen nyhet är för liten !

/ Skribent, Glenn Nyberg 100510

Tråkigheter i samband med juniormatch

Under junior matchen mellan Ludvika och Kvarnsveden hände en hel del tråkigheter och huvuddomaren Mikael Eklund utsattes för hot till livet efter matchen vilket ni kanske har läst i tidningen. VI I DFDK STÅR BAKOM DIG MICKE OCH DET TROR JAG ALLA DOMARE I DALARNA OCKSÅ GÖR!
STÅ PÅ MICKE!

VI I DFDK SER ALLVARLIGT PÅ SÅNA HÄR HÄNDELSER OCH MÄRKER ATT ATTITYDEN FRÅN BÅDE SPELARE OCH LEDARE HAR BLIVIT AVSEEVÄRT MYCKET SÄMRE UNDER DE SENASTE ÅREN!
VI KOMMER TA UPP ARBETSMILJÖN OCH ATTITYD KRING MATCHER UNDER VÅRAT NÄSTA STYRELSEMÖTE OCH FÖRHOPPNINGSVIS SÅ SKA DETTA INTE BEHÖVA UPPREPAS!

DET ÄR FÖRBASKAT VIKTIGT ATT VI STÖTTAR VARANDRA OCH HJÄLPS ÅT FÖR ATT FÅ TILL EN BRA ARBETSMILJÖ KRING MATCHERNA HÄR I DALARNA!

/ Orförande DFDK Glenn Nyberg, 9/5-10 

Domarträning 8/5

 

 

 

 

 


På bilderna: Andreas Björkman, Henrik Matsson, Malin Johansson, Erik Yngvesson, Glenn Nyberg, Almir Alisic, Macke Beigi, Erik Nordqvist, Andreas Lömäng, Leif Sundell, Björn Lindroth, Liam Lindroth, Patrik Larsson, Patrik Magnusson och Ilir Sheremeti.

Idag hade vi i DFDK anordnat en domarträning tillsammans med Leif Sundells talanggrupp där vi hade bjudit in Andreas Lömäng, Västra Svealands fyscoach och tillika IK Brages coach på fysbiten.

Det dök upp 10 st på denna träning som ägde rum på sportfältet i Borlänge, vilket är ett bra restultat de då de skedde under lördagsförmiddagen och många hade matcher under dagen. Vi vill tacka Andreas för en mycket givande träning med fokus på riktningsförändringar och reaktionsförmåga och avslutades med styrka och lite löpteknik. Andreas hade många roliga övningar som vi kommer att länka upp här på hemsidan senare som jag tycker att alla ska testa. Hoppas att alla som var där tyckte de var ett lika givande pass som jag! Roligt när man är en gäng som tränar tillsammans också! Som sagt är nästa domarträning på tisdag kl. 18.00 på Kv. IP.

Klicka på bilden nedan om ni vill se mer bilder!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/ Glenn Nyberg 8/5

Linköping-Tord

Glenn gjorde en kanoninsats i Linköping ikväll, när han dömde FK Linköping-IK Tord. Matchen slutade 0-2, en match där hemmalaget saknade riktig intensitet och Tord kunde göra två mål sent i andra halvlek. Glenn hade matchen under fullständig kontroll och fick dela ut två gula kort till FK Linköping.
Fortsätt lika bra under resten av säsongen!

/ Gästskribent, Christian Tennstedt

Christian dömer nu i div 5 i Linköping dit han har flyttat för studier. Vi har ett helt gäng med utflyttade daladomare nere i Östergötland, där Hampus Jonsson provmatchas i div 3, och även Fredrik Winge och Christoffer Norén enligt de uppgifter jag fått ska ha provfemmor. Det är kul och jag hoppas grabbarna kommer hem till Dalarna sen när de är klara för att visa upp sina kunskaper!

/ Glenn Nyberg

Rapport från omtestet i torsdags

I torsdags gick omtestet för div 6 domarna på Kv. Ip. Vissa klarade testet, andra inte, men alla gjorde så gott man kunde vilket är de viktigaste. Bra kämpat alla som var där ! Vi körde domarträningen tillsammans med dom och coachande fram de som sprang så gott som möjligt!

Nästa domarträning är på tisdag kl 18.00 på Kv. IP!


 

 

  

 

/ Glenn Nyberg 8/5-10

Kvarnsveden-Djurgården

Kalle Söderberg

Kvarnsvedens damer mötte igår Djurgårdens IF i svenska cupen, matchen slutade 0-2. Daladomare.n.nu:s utsände kan rapportera att domarteamet med Almir Alisic, våran "speciella" damdomare här i Dalarna, Kalle Söderberg och Josefin Aronsson skötte matchen på ett lugnt och bra sätt. Bilden till vänster som är tagen i paus visar att Almir verkar lite tröttkörd ut så tempot i matchen måste ju varit högt, medan de andra två har lättare att dra på smilbanden! Almir verkar dock ta anklagelserna (både dåligt tränad och att han bara dömer damer) med ett sedvanligt skratt (bild till höger)

 

 

 

 

 

/ Glenn Nyberg 6/5-10

Domarträning idag!

Vi kör domarträning idag (torsdag) igen på kvarnsvedens IP kl 18.00! Vi tänkte synkronisera detta lite med div 6 testet som kommer genomföras idag också ! Återkommer med mer info efter träningen om när nästa träning är! MVH / GLENN

Domarteamet i fokus på Strandvallen!

Matchen Mjällby-IFK Göteborg slutade 1-1 på måndags kvällen. Efter matchen blev det diskussioner om en boll som enligt tv-bilderna ser ut att vara över linjen, men som aldrig blev mål. På plats i Mjällby hade vi vår dalapåg Andreas Björkman som var med och tog beslutet.

Vi börjar såklart direkt intervjun med den omdiskuterade situationen, hur är din uppfattning? Vad ser du ute från linjen?
- Jag kan inte ha någon uppfattning över huvudtaget då jag inte ser eftersom Mattias Asper , Mjällbys målvakt, skymmer min siktlinje så jag ser varken bollen eller linjen.

-Hur var reaktionerna under och efter matchen?
- I samband med situationen blir det heta reaktioner från Göteborgslägret, där vi delar ut en varning för protest.

Hur känner man sig efter en sån där situation?
- Man mår riktigt dåligt, trots att jag inte kan ha någon uppfattning känns det såklart inte bra alls.

Hur kändes matchen i övrigt?
- Matchen i sig var inget speciellt, en vanlig allsvensk match, dock så var ju IFK väldigt pressande och behövde poäng och Mjällby verkade nöjda med 0-0.

Vad sades på genomgången?
- Instruktören ville höra min version, han köpte min förklaring, men vi i domarteamet gjorde de vi skulle men den "turen" var inte på våran sida tyvärr.

Eftersom nu Andreas verkat tagit denna situation på rätt sätt och ridit ut stormen med hjälpt av domarkollegor som stöttat honom så ställer vi ju såklart frågan om han har några tips om det här händer för någon annan, vad ska man göra om detta händer, att man hamnar i fokus pga ett felaktigt domslut?
- Om de händer, släpp de under matchen, man förstår direkt på reaktionerna att de hänt nåt. Men man måste släppa de och vara koncentrad på de man ska göra så får man ta de där efter matchen, annars är risken stor på att man tappar i matchen, eftersom man hamnar i fokus så gäller de å vara extra på tå.

Nu går vi vidare, hur ser framtiden ut, vad har du nästa match?
- En riktigt rolig match igen,  Gefle-Helsingborg på måndag, extra roligt att glenn får göra allsvensk debut som 4.e- domare också, Jonas eriksson dömer. Det blir nya erfareheter för Glenn med headset och man får snäppa upp nivån ytterligare ett steg.

Andreas verkar vara lugn och sansad genom hela intervjun och har tagit stormen på rätt sätt.

Vi önskar honom lycka till på måndag och framöver och återkommer med mer info om matcherna.

/ Nicklas Norling 100505

Björkman säsongsdebuterar i Allsvenskan,
och Uffe i Superettan

Idag gör våran andra AD kille på elitnivå, Andreas Björkman från Insjön säsongsdebut i allsvenkan. Efter en klockren vårupptakt med bra matcher i superettan får Andreas chansen att visa upp sig i vår finaste serie i matchen Mjällby-IFK Göteborg ikväll kl 19.00! Andreas kommer att gå AD2 tillsammans med HD Mikael Lerjeus och AD1 Magnus Sjöblom.

untitledg.jpg Björn Lindroth, Borlänge, har ju redan haft en match i allsvenskan denna säsong (BP-Gefle) och även han ska visa upp sig från sin  bästa sida denna vecka då han dömer Elfsborg-Malmö på onsdag.

 Fler glädjande nyheter är att Ulf Rutqvist (fd Johnsson) kommer att  göra Superettan i matchen IK Brage-Östers IF imorgon på  Vallen kl 19.00!

 Vi på hemsidan hoppas på rykande färska kommentarer och bilder  från dessa tre herrar som får vara ute i den riktiga hetluften och  önskar dem lycka till under veckan!

 

Kör hårt, va på tå!!

/ Glenn Nyberg 3/5-10

Husby AIK - Ulfshyttans IF

Det är inte bara spelare som kan råka ut för smällar på fotbollsplanen. Nykomplingarna i div. 5 Husby AIK tog emot Ulfshyttans IF på Vasaliden och en spelare blev intacklad i AD2 Mats Aronsson som stöp i backen och tappade luften. Smällen var inte allvarligare än att Mats kunde fortsätta matchen efter 2 minuter. Matchen slutade 1-3 till gästerna UIF till slut, UIF hade 3-4 stycken ramträffar. Inga konstigheter för domarna i matchen förövrigt.

/Nono 2/5-10 

Säter - Smedjebacken

Idag så tog Säter emot Smedjebacken på Säters IP klockan 15:00. Seriepremiär för båda lagen och Säter stod i 75 ggr pengarna på Nordicbet att vinna serien i år.
Domare för dagen var HD Mikael Lindfors, Avesta, AD1 Ola Bäck, Borlänge och AD2 Erik Nordqvist, Borlänge. En stabil insats genom hela matchen kan Daldomare.n.nu:s utsände Nono konstatera. Matchen slutade 2-1 till hemmalaget och något gult kort utdelades.

/Nono 1/5-10

Dalapojkar på linjen på Söderstadion

Imorgon (lördag) ska Björne Lindroth och Andreas Björkman ner till Söderstadion för att gå AD på Hammarby-Norrköping klockan 16:00. Matchen går på tv4 så vi får hoppas pojkarna sköter sig i rutan.

Andreas och Björn är båda på "innelistan" och har haft en hel del bra matcher i säsongsupptakten och båda har även fått allsvenska matcher på listan! Pratade med båda grabbarna idag och de är oerhört laddade och ser fram emot för morgondagens uppgift. Vi återkommer med lite bilder och kommentarer från matchen på lördag kväll!

Nu startar även dalaserierna ordentligt i helgen! Både div fyra och fem serierna har uppstart och vi hoppas även kunna delge er lite kommentarer från dessa matcher under helgen!

 Nu blir det IKB-AFF ikväll med ex-masen Mikael Hallin på linjen! Patrik Larsson är också kvällens fjärdedomare! Hoppas vi syns där domarvänner!

/ Glenn Nyberg 100430

6 stycken på dagens domarträning

Sex tappra personer dök upp på dagens domarträning och det är väl okej med tanke på att det kom en del sena återbud! Vi som var där fick oss iallafall en ordentlig genomkörare med 3 st sprintövningar plus en avslutning med idioten! Och efter det följde såklart den obligatoriska strykan!

Hoppas vi kan vara minst tio nästa vecka! Nästa träning är torsdag den 6/5 kl 18.00 på Kv. IP, då kommer vi köra ett lite lugnare pass än denna vecka!

/ Glenn Nyberg

Nu finns vi även på Facebook !

Nu har vi även startat en facebook grupp med namnet "daladomare". I skrivande stund har vi 36 medlemmar på den och den startades igår ! Där kommer vi även publicera nyheter och lite annat smått och gott !

/ Glenn Nyberg, DFDK 27/4

Domarträning

 Eftersom träning är A-O för oss domare så fortsätter vi med domarträningarna även under säsongen, tidigare har träningen legat på torsdag kl 18.00, glöm det! Framöver tar vi beslut från gång till gång vilken dag som passar bäst med tanke på matcher m.m. Denna vecka kör vi kl 18.00 på Kvarnsvedens IP. Hoppas så många som möjligt vill komma då det är ett bra sätt att hålla igång och samtidigt träffa sina domarkollegor och snacka lite "skit"! Vill man komma nånstans här i livet gäller det att träna, samma sak gäller för oss domare, lagen tränar minst 2 gånger i veckan och vi domare måste minst ligga på samma nivå för att kunna hänga med ! Denna vecka kommer vi inrikta oss på snabbhet då vi körde ett tufft konditionspass tillsammans förra veckan.

Har ni frågor är ni välkomna att ringa eller maila Glenn Nyberg! Välkomna! Hoppas vi syns på onsdag !

/Glenn Nyberg, 26/4-10

 Två Ad debuterar i högre serier 

Björn Lindroth och Erik Nordqvist, där har ni namnen på de två assisterande domarna    som gör debut i en högre serie i helgen. För Björn är det ingen riktig debut men en  säsongsdebut i allsvenskan som hägrar på söndag då han ska gå i team med Andreas   Ekberg och Daniel Wärnmark i det allsvenska mötet mellan Brommapojkarna och Gefle. Björn hade redan under 2009 tre matcher i allsvenskan och har fått två matcher under våren hittills, dels denna och även Elfsborg-Malmö.

 För Eriks del var det debut i division 3 under lördagen. Han dömde Kvarnsveden-Dala-Järna tillsammans med Glenn Nyberg och Magnus Löfstrand. Matchen slutade 1-1 och Erik, som började döma på distriksnivå under förra året, gjorde en bra match i solskenet ! Här har vi ytterligare en ad-kille som är på g uppåt då Erik är ung och talangfull, han tar studenten iår. 

Sedan tidigare har vi ju Andreas Björkman, Björn Lindroth, Ulf Rutqvist på elitnivå/på väg mot elitnivå. Strax därunder har vi Magnus Löfstrand som går ad i div 1. I tvåan har vi Ola Bäck och Robert Nyberg som största framtidshopp. Och sedan i trean finns det en hel del duktiga unga domare som kommer kunna döma högre serier i framtiden. Så på ad-sidan i Dalarna ser det väldigt ljust ut för närvarande enligt mig! Håll i ! 

/ Skribent, Glenn Nyberg

 Sidan officiellt släppt

Idag blev hemsidan officiellt släppt och finns länkad på www.svenskfotboll.se/domare där även en nyhet om oss lades upp ! Vi hoppas att alla nu hjälper oss att hålla denna sida igång och kommer med tips och idéer på vad vi skall skriva om, aktiviteter, skriver i gästboken m.m. Ni får även komma med tips om förbättringar på hemsidan om ni har sådan, vi är enorm tacksamma för den hjälp vi kan få!

Lycka till iår nu när serierna i Dalarna snart drar igång! HÅLL I!

/ Glenn Nyberg, ordförande DFDK 22/4

Bilder och recension av upptakten

Ett 20-tal personer samlades innan matchen IKB - FCT på Hushagsskolan, ett stenkast från Domnarsvallen, för att få ställa frågor till huvuddomare Per Melin och lyssna på ett kort föredrag av matchdelegat Per-Inge Nyberg. Tillställningen var anordnad av DFDK som även köpt in biljetter till matchen som deltagarna fick köpa loss för en symbolisk summa.

Dom flesta deltagarna var där före utsatt tid vilket visar bra sammanhållning tycker jag. Innan förste talare så kunde man sitta och prata av sig lite och förtära lite föda och dryck. Glenn Nyberg, ordförande i DFDK, hälsade alla varmt välkomna och Per-Inge Nyberg tog till orda.

Per-Inge pratade om sina uppgifter som matchdelegat och att han personligen ägnade mycket tanke åt domarnas säkerhet. Han berättade om möten man har innan match för försöka fastställa vilka orosmoment som kan finnas, vilka personer och instanser som kan avbryta en pågående match, hur bedömningen av Fair Play går till och mycket, mycket mer. Egna erfarenheter genomsyrade Per-Inges föredrag vilket gjorde det hela väldigt intressant att lyssna på.

Nästa man att tala var Per Melin, född -88, Sveriges nu yngsta elitdomare. Han talade om hur det gick till när han började döma (2003). Som dom flesta andra domare så var Per fotbollsspelare innan och hans lag blev ivägskickat på en domarutbildning eftersom tränaren ansåg att dom var för dåliga på reglerna, sa Per med glimten i ögat. Han testade på att döma och han kände att det var roligt så han fortsatte med det och det var början på hans kometkarriär. 7 år senare så stod han framför oss och ska inom några timmar döma sin andra match i den näst högsta serien i Sverige, det kan man kalla en sann inspirationskälla.

Efter Per talat klart så begav sig han och hans team för dagen, Andreas Björkman, Björn Lindroth och Glenn Nyberg iväg för att förbereda inför match. Resten av gänget fick spela lite frågesport med Damir Pacaric. Frågorna rörde allt från Brage till Peter Fröjdfeldt. Det var 6 st frågor + 2 st utslagsfrågor som gällde dagens match. Men vinnare med alla rätt blev Ronnie Carlsson, som förövrigt skriver en domarblogg på dt.se som går att återfinnas HÄR. Vinnarna fick priser i form av biobiljett och t-shirts. När frågesporten var överstökad så fanns det tid för att samtala lite. Ronnie gjorde lite reklam för sin blogg och jag, Nono, berättade väldigt kort om hemsidan. Efter det så gick vi över till Domnarsvallen för att se på matchen och förstås på domarna! 

För att se bilder från träffen, klicka på den stiliga pojken nedan.

Fotoalbum laddas

/Webmaster Nono, 22/4-10

 Dalateam debuterade i tvåan

  

I helgen som var gjorde ett dalateam bestående av HD Glenn Nyberg och hans två AD Ola Bäck och Robert Nyberg debut i division 2. De dömde under lördagen matchen ÖSK Ungdom-Akropolis som slutade 5-1. Matchen gick bra för samtliga parter och lagen och instruktören var nöjda!

DFDK anordnar en upptakt innan IKB-FCT

Söndagen den 18/4 anordnar DFDK en "upptakt" för daladomarna i samband med IK Brages hemmapremiär mot Trollhättan. Matchen börjar kl 16.00 på Domnarvsvallen, men vi samlas kl 12.45 på Hushagsskolan för en liten pratstund med huvuddomaren Per Melin från Söderhamn (som för övrigt är Sveriges yngsta Elitdomare). Där kommer Per prata lite om sin kometkarriär och samtidigt svara på frågor. Därefter följer gemensam fika och frågesport innan matchen börjar.

I skrivande stund är 28 domare anmälda vilket är en mycket imponerande siffra och jag hoppas vi kan få igång ett positivt intresse kring domarklubben! Vi syns på söndag !

/ Ordförande DFDK, Glenn Nyberg 15/4-2010

Domarblogg på DT.se

Nystartad domarblogg på DT.se. Gå gärna in oss läs och kommentera! http://www.dt.se/sport/domarbloggen/

/ NoNo 20/4-10

 

 

Vill man vara med och representera Dalarna i Futsal-SM så kan man anmäla sig till Glenn Nyberg på mail eller tfn snarast möjligt!