Arkiv 2012/13

 

___________________________________________

 

Information om medlemsträffen, 25 maj

Iår är det 13 stycken som är anmälda och det innebär att vi blir något färre deltagare än tidigare år. Därför är också tiden uppskjuten  och samling sker istället klockan, 18:30 på Active Stay Hotel för bastu och relax samt mat och Cahmpions Leauge finalen på storbilds-tv. Mat är beställt för 15 personer och det innebär att det fortfarande finns två platser kvar för efteranmälan men då gäller först till kvarn. 


Anmälan sker till Ronnie på: ronne.carlsson@dt.se.

Tider som gäller

18:30 Samling, bastu och relax.
19:45 Kort information om vad som hänt i distriktet och på riksplanet ur domarklubbs-synvinkel.
20:00 Tacobuffé.
20:45 Avspark, Bayern München-Borussia Dortmund.

Pris
Priset är 100 kronor för medlemmar (betalas på plats)/175 kronor för icke medlemmar. OBS! Dryck ingår ej, den betalar man själv!

Så här hittar du till Active Stay:

http://www.hitta.se/active+stay+hotel+borl%C3%A4nge/borl%C3%A4nge/~~~TR25mnO?vad=active+stay&var=borl%C3%A4nge

 

Varmt välkomna!

 

Hälsning från ett glatt domarteam

image.jpg

Här kommer en hälsning från ett glatt domarteam med Per-Inge Nyberg som domare och Mats Aronsson och Lars Sjögren som assisterande som i lördags den 18/05 dömde matchen mellan Smedjebacken FK A - Slätta SK i Herrar division 5.

Hälsningar från Landskrona

image.jpg

Här har vi en hälsning från Landskrona och domarteamet som Glenn dömde sin debutmatch i Superettan tillsammans med. 

__________________________________________

Debut i Superettan! 

 

Som ni alla säkert vet så blev Glenn Nyberg uppflyttad från division 1 till att numera ingå i Elitdomare gruppen som innebär att han kommer att få döma Superettan iår. Idag den 6 april drar Superettan igång med flera matcher och en av matcherna som spelas idag är mellan Landskrona BoIS mot Degerfors där Glenn har fått äran att döma och det blir också hans debutmatch i Superettan. Glenn kommer döma matchen tillsammans med Andreas Björkman, från Borlänge som assisterandedomare samt Andreas Söderkvist, från Ängelholm också assisterandedomare i dagens match.

Vi önskar Glenn ett stort lycka till i sin debutmatch! 

 

Skriver av: Joel Söderlund | 06/04-13

 __________________________________________

 Träning på tisdagar framöver!

 

Från och med kommande vecka så kommer domarträningarna att vara enbart på tisdagar, klockan: 18:30 som vanligt på Kvarnsvedens IP, Borlänge. Medtag både inomhus- och utomhuskläder och omklädningsrum finns att tillgå som vanligt inne i BSM-Hallen om inget annat anges. Därmed kör vi ingen träning på torsdagar som innan. Detta är för att säsongen drar igång med matcher i veckorna och på helgerna.


Skrivet av: Joel Söderlund | 04/04-13


___________________________________________

Framgångar & final på Friends Arena

bild-5.jpg

Det är inte bara på sommaren som Linn Strömberg och Christoffer Johansson dömer utan också på vintern när bandy säsongen är i fullgång. Linn har inte bara visat framfötterna som fotbollsdomare genom att till kommande säsong tagit klivet och blivit uppflyttad till division 1 för damer utan hon har också visat framfötterna som bandydomare då hon nu på lördag, 16 mars kommer att döma F19 finalen på Friends Arena, Stockholm. Även Christoffer som redan förra året var med och dömde herrfinalen har också iår visat framfötterna och blivit utagen till herrarnas final som också går på Friends Arena på lördag. Vi i DFDK önskar våra daladomare ett STORT lycka till! 

Skrivet av: Joel söderlund | 15/03-13

________________________________________

 

Medlemmar som fortfarande inte fyllt i formuläret!

Sidan "Medlemmar" har länge varit under ombyggnad och den är fortfarande under ombyggnad och vi jobbar förfullt för att få sidan klar med det senaste. Men nu behöver vi alla medlemmars hjälp som ännu inte fyllt i formuläret för att kunna göra färdig hemsidan. Tanken med sidan är att vi ska presentera alla DFDK:s medlemmar och nu behöver vi eran hjälp! Det ni behöver göra är att klicka er in på fliken "Medlemmar"ovanför i menyn och sedan fyller ni i era uppgifter i formuläret utifrån informationen som står.

Se till och svara så snarast möjligt!

Fotografering. Första fotograferings tillfället kommer ske nu på tisdag (12/03) efter domarträningen.

Skrivet av Joel Söderlund | 7/03-13

_________________________________________

Bra uppslutning

Vi har i vecka efter vecka haft mycket bra uppslutning på domarträningarna, gårdagen (tisdag) var inget undantag. 10 stycken deltog på ett tufft träningspass innehållande uthållighets- och styrkeövningar. Glädjande med två säsongsdebutanter på plats, Magnus Löfstrand och Sandra Carlsson!

Vi ses på torsdag!

Skrivet av Glenn Nyberg | 6/03-13

_________________________________________

Fotografering

medlem-andy.jpg

Tisdagen den 5 mars kommer första fotograferingstillfället att genomföras på domarträningen. Oavsett om ni tränar eller ej så är ni välkommna och bli fotograferade. Ni som inte har fyllt i formuläret på "domare" sidan ännu kan fortfarande gå in och göra det! Medtag eran svarta domartröja (Adidas), ni som har! Ni som inte har nya domartröjan, så löser vi det på plats!

Tjuvkika på "Medlemmar" sidan redan nu och kika hur presenationen kommer att se ut!

Skrivet av: Joel Söderlund 26/02-13

________________________________________

Medlemmar i DFDK


Sidan "Medlemmar" har länge varit under ombyggnad och den är fortfarande under ombyggnad. Men nu behöver vi alla medlemmars hjälp att kunna göra klar sidan. Tanken med sidan är att vi ska presentera alla DFDK:s medlemmar och nu behöver vi eran hjälp! Det ni behöver göra är att klicka er in på fliken "Medlemmar"ovanför i menyn och sedan fyller ni i era uppgifter med mera som står, i formuläret som finns där.

Skrivet av: Joel Söderlund | 24/02-13                                                       

_________________________________________

Beställning av domarkläder (Adidas)

Ni som ännu inte har hunnit beställt domarkläder och har tänkt att göra det. Ni har fortfarande chansen att beställa era kläder innan tisdag. Beställningen sker till Ronnie Carlsson på mejl: ronnie.carlsson@dt.se och en gruppbeställning skickas till Intersport nu på tisdag (26/02). Givetvis kommer ni kunna beställa via Ronnie efter tisdag också men då granateras det inte att kläderna kommer innan seriestarterna.


Skrivet av: Joel Söderlund | 24/02-13

_________________________________________


Träningar och regelträffar

img-0885.jpg

Träningar. I veckan kör vi träningar som vanligt, tisdag och torsdag, klockan 18:30 i Kvarnsveden, Borlänge. Träningen sker ute eller inne beroende på vädret. Medtag därför både inomhus- och utomhuskläder! 

Regelträffar. I veckan kommer vi på onsdag klockan 19:15 på Lugnet att köra en regelträff där vi går igenom regler samt gör två regelprov som vi sedan går igenom och diskuterar tillsammans. Samling sker vid resturangen på Lugnet som ligger i anslutning till FaluKuriren Arena. Sedan på torsdag kör vi ytterligare en regelträff efter domarträningen i Kvarnsveden, Borlänge. Tanken med regelträffarna är att alla ska känna sig trygga och förberedda inför kommande domarkurs som är den 23/2 på lördag i Falun där Steg 1 fortbildning genomförs. Självklart är alla medlemmar som redan genomfört domarkurs och regelprov också välkommna! Det är alltid bra att repitera! Repitition ger färdighet som man brukar säga! 

Skrivet av: Joel Söderlund | 18/02-13

_________________________________________

Nu drar träningsmatcherna igång!

image.jpg

Imorgon lördag drar äntligen de första träningsmatcherna igång och det är två Borlänge Team som kommer att döma. Det är tre Allsvenska lag plus Kvarnsveden som spelar i elitettan för damer som kommer spela imorgon. Det första teamet består av: Glenn Nyberg som kommer döma tillsammans med Björn Lindroth och Andreas Björkman. Tillsammans ska de åka till Gävle och döma Gefle - Syrianska med matchstart 13:00. Den andra matchen som spelas imorgon är mellan Kvarnsveden mot Mallbacken som spelar i damallsvenskan. Matchen startar även den klockan 13:00 och kommer att dömas av: Andreas Hansen tillsammans med Ronnie Carlsson och Johan Söderström. Vi önskar de båda teamen ett stort lycka till!

Skrivet av: Joel Söderlund | 15/02-13

_________________________________________

Linn Strömberg i fokus
linn-stromberg-i-fokus.jpg

Vår daladomare Linn Strömberg som vi alla vet har tagit klivet upp och ska till kommande fotbollssäsong döma den nya division 1 för damer men hon är inte bara en väldigt duktig fotbollsdomare utan också en väldigt duktig bandydomare. Linn är nämligen den enda tjejen just nu som dömer på förbundsnivå som bandydomare. 

Klicka er in på: http://www.dt.se/sport/1.5578782-ensam-domare-bland-killarna och läs repotaget om Linn i Dalarnas Tidningar.

_________________________________________

 

Regionalt gruppspel i Futsal

image.jpg

I helgen var det inte bara i Maserhallen som det spelades futsal. Även i Mora var det futsalmatcher där det spelades regionalt gruppspel för pojkar och flickor 15 respektive 17 år som gjorde upp om vilka lag som skulle ta sig vidare och får spela om SM-guldet i Göteborg den 22-24 februari. I pojkar 15 var det Kvarnsveden som tog sig vidare tillsammans med Carlstad United som gick vidare i pojkar 17. I flickor 15 var det Gideonsberg som gick vidare och i flickor 17 gick Vaksala SK vidare till Göteborg.

Under gruppspelet i Mora fanns även fyra daladomare på plats och höll ställningarna. På bilden (ovan) ser ni Erik Nordqvist och Patrik Magnusson som var två av domarna som var på plats på söndagen tillsammans med Elias Persson (ej på bilden). På lördagen var det Elias, Patrik och Magnus Löfstrand som var på plats och dömde. 

_______________________________________

 

Forssa cupen 

image.jpg

Nu i helgen spelas det futsal i Maserhallen i Borlänge. Det är Forssa Fotbollsklubb som står som arrangör för cupen som började redan igår kväll och spelas tills imorgon eftermiddag för de som är intresserade av att åka till Maserhallen och titta. Under cupen är det sex stycken daladomare som är med och dömer. På bilden ovan ser ni Erik Nordqvist och Erik Yngvesson tillsammans som är två av de sex daladomare som är på plats och dömer Forssa Cupen. De andra domarna som är på plats och dömer under helgen är Glenn, Patrik L, Almir och Peter J.

_________________________________________

 

Träningar och regelträffar

image.jpg

På torsdagsträningen var det tio glada och nöjda deltagare som var med. Träningen bestod av övningar med inriktning på snabbhet och avslutades som vanligt med styrka.

Regelträffar. Från och med nästa vecka kommer vi att träna som vanligt men efter träningarna kommer vi att samlas och ha regelträffar där vi går igenom regler och matchsituationer med de som är intresserade inför domarkurserna som snart drar igång!

Tider

Tisdag: Träning 18:30

Tisdag: Regelträff 20:15

Torsdag: Träning 18:30  

Torsdag: Regelträff 20:15

(Medtag kläder för både inomhus- och utomhusträning)

 

__________________________________________

 

Nytt från Årsmötet och Regelträffar

Det var stor uppslutning kring årsmötet, vilket gläder oss.

Ett stort tack till alla er som kom, och ett stort tack till vår ständige årsmötes-ordförande Kurt Risberg!

Här är nyheterna i korthet:

Lämnar: Vi övriga i styrelsen vill också rikta ett stort tack till Damir Pacaric och Glenn Nyberg som lämnade sina uppdrag i samband med årsmötet. Ni har lagt en fin grund för oss att bygga vidare på.

Ny post: Som ny ordförande valdes Ronnie Carlsson. Vem som ersätter honom som sekreterare bestämmer styrelsen vid första styrelsemötet som äger rum någon gång i februari.

Nya i styrelsen: Linn Strömberg, Grycksbo, och Robert Nyberg, Borlänge, är nya i styrelsen.

Valberedning: Valberedningen till nästa årsmöte består av Glenn Nyberg (sammankallande), Erik Nordqvist och Erik Yngvesson.

Nya stadgar: Med förra årets förslag som grund och vissa små justeringar antogs nya stadgar för DFDK. Dessa kommer delges medlemmarna efter det första styrelsemötet.

Hedersmedlem: I och med de nya stadgarna skapades också utrymme att utse hedersmedlem, tillika hedersledamot i styrelsen. Direkt togs tillfället i akt och Lars Tapper utsågs till DFDK:s förste hedermedlem!

Prisade: Årets domare: Erik Yngvesson. DFDK:s 10-årsdiplom: Mikael Eklund. DFF:s 15-årskort: Stefan Ljudén, Andreas Björkman.

*****

Vecka 6 kommer vi - i samband med domarträningarna - ha regelträffar där ni får möjlighet att diskutera krångliga regler och genomföra ett regelprov.

Tiderna för detta är:

Tisdag 5 februari: 18:30-20:00 träning. 20:15-20:45 Regelträff.

Torsdag 7 februari: 18:30-20:00 träning. 20:15-20:45 Regelträff.

-- 

Nya kläder

Tre erbjudanden finns att ta ställning till. Två lokala och ett centralt. Läs mer här!

_________________________________________

 

Domarträningarna igång igen..

img-0683.jpg

Domarträningarna har satt igång igen, igår (torsdag) var första träningen på vårterminen med 9 st deltagare !

Vi kommer även framöver köra två träningar i veckan: Tisdagar 18:30 med inriktning på kondition och Torsdagar 18:30 med inriktning på snabbhet.

Hoppas så många som möjligt vill vara med och säketställa sin fysiska utveckling framemot löptesten som snart går av stapeln....

____________________________________

 

Grattis Patrik Larsson!

517.jpg

Som tog hem höstens omgång av DFDK ligan i Drömelvan i Premier League med sitt lag "Team Roberto Rossetti" före 7 andra medlemmar!

En ny liga kommer skapas för våromgången där spelstopp går ut nu på lördag den 12:e kl 13:45.

För att anmäla sig skapar man ett lag på manager.aftonbladet.se och ansöker sedan om en plats i DFDK ligan! Skapa ditt lag du med och visa att du är bäst har bäst koll på Premier League fotbollen!

 

______________________________________

 

Domarträningarna tar halvtidsvila..

Domarträningarna tar nu uppehåll under jul och nyår och startar upp igen den 10 januari. Vi har under hösten kört 2 pass i veckan och haft bra deltagande under hela hösten, inte mindre än 27 olika domare i Dalarna har vart med och kört minst en träning. Men vi hoppas även att ni som inte deltagit än tar chansen nu i vår!

Vi är alltså i halvtid av domarträningarna just nu vilket också betyder att vi kommit halvvägs med 2012/2013 års träningsliga. Vinnaren av träningsligan erhåller ett presentkort från Stadium för sitt engagemang!!
Den toppas just nu av Elias Persson, som gjort hela 14 träningar i höst. 
Hemsidan sökte Elias för en kommentar:

Hur känns det att leda träningsligan efter halva säsongen?
- Det känns i bena efter gårdagens träning! Nej men det känns skönt!

Vad har du för mål med säsongen 2013?
- Mitt mål med säsongen 2013 är att få gå steg2 samt utveckla mitt domarskap så mycket som möjligt!

Varför ska fler ta chansen att vara med på domarträningarna?
- För att varenda träning är väldigt givande samtidigt som vi har riktigt kul tillsammans.

Beskriv vad ni gör på en domarträning?
- Vanligtvis så börjar vi med två löpövningar i intervall-form. Där den första oftast är mer inriktad på kondition, och den andra mer på snabbhet. Vi fortsätter sedan passet med olika styrkeövningar där vi endast använder vår egna kropp som vikt.

Har du utvecklats något fysiskt sen du började gå på träningarna mer regelbundet?
Ja det har jag verkligen gjort, en del styrkemässigt, men framförallt har jag fått mycket bättre kondition.

 

andy-elias-broback.jpg

Ledaren av träningsligan Elias i mitten, flankerad av Andy och Brobäck.

_____________________________________

 


Tack för senast!

20 personer åkte iväg på kryssning. Men istället för avhopp fick vi - efter vi checkat in - ett tillskott. Tidigare DFDK-legendaren Micke Hallin hoppade av båten efter kryssning med vänner. Och betalade sig ombord för en resa till. Imponerande!

Vi hade frågesport, åt julbord tills magarna stod i fyra hörn och dansade sedan tills nattklubben stängde. Ett stort tack till alla som var med och gjorde resan oförglömlig!

För er som var med på tipset som lämnades in på bussen: Vi har 780 kronor i spelkassan. Vill du ha ut en 50-lapp? Hör av dig till Glenn eller Robert! Resten av pengarna kommer att satsas på oddset, vilka matcher det blir följer du här på hemsidan!

"Kör mig till närmaste Mcdonalds, jag har slut på cheddar i levern..."

Ja, dessa ord kom från vår egen Johan Larsson under avslutningen av dagens domarträning och platsar solklart på DFDKs citatlista, grattis Johan! För fler minnesvärda citat som våra medlemmar kläckt ur sig klicka här 
Bra tränat ni som var med!

Nästa träning:
NÄR: Tisdag 27/11
TID: 18:30
PLATS: KV IP
ANMÄLAN: På FB evenemang eller till Glenn via SMS.

Nytt rekord för året!

Dagens domarträning drog mkt folk, nytt rekord sedan uppstarten! 12 stycken var vi som körde dagens tuffa pass innehållande intervaller samt styrka! Tack ni som kom !! 

_______________________________________

 

Historien upprepade sig

damir.jpg

I lördags avgjordes pokern. Damir Pacaric vann för första gången, men vill du veta vilken historia som upprepade sig? Klicka här!

Klar för division 1

De yngre daladomarna fortsätter att göra framsteg. Linn Strömberg är klar för division 1. Läs mer här!